martes, 11 de junio de 2013


APRENENTATGES I REFLEXIONS EN RELACIÓ ALS  PROJECTES I DOCUMENTALS EXPOSATS

 

Bona pràctica: El racó del moc

Personalment penso que es tracta d’una bona pràctica, ja que mitjançant aquests aprenentatges els infants aprenen a ser més autònoms, fent progressos cada vegada que van a aquest racó amb el fi de llevar-se els mocs, a més de ser conscients que així ho han de fer si volen dur la cara neta.

A més a més, valoro aquesta pràctica ja que al meu centre també comptem amb aquest racó i la veritat és que ha funcionat molt bé, ja que els infants saben que quan tenen moc compten amb un espai on hi troben paper i un mirall a més d’un cub de fems, per llevar-se tot sols els mocs quan senten aquesta necessitat.

També opino que és una manera d’educar-se quant a la higiene personal des de edats ben primerenques.

 

Documental: El massatge infantil a nadons

Des de el meu punt de vista és un documental que té com a finalitat donar la importància que es mereixen aquests moments tan especials on l’educadora ha d’estar atenta a cadascuna de les manifestacions dels infants.

A més, s’ha de tenir en compte que els massatges afavoreixen i estrenyen els vincles afectius entre pares i infants així com entre educadores i infants, com ens mostra aquest documental. També cal dir que mitjançant aquests massatges s’ofereix una atenció individualitzada a cadascú dels infants.

Uns altres aspectes a tenir en compte és que els massatges que es fan als nadons provoquen un estat de relaxació i calma, milloren la resistència de l’organisme, afavoreixen un son tranquil i fomenten un millor desenvolupament físic i psíquic, sentint així el nadó un benestar emocional.

 

Documental: Moment del canvi de bolquers

Aquest documental és molt interessant, ja que mostra d’una manera pràctica i visual els principis bàsics de l’escola de Loczy i l’actitud de l’educadora, així com la metodologia que es segueix quant al tracte durant aquests moments tan especials amb els infants.

A través del documental ens podem fer una idea de com es treballen aquests moments, on a més de saber fer el més bàsic com és canviar el bolquer, es treballen uns rituals com són, primer anunciar a l’infant que anem a canviar el bolquer, agafar-lo amb molta cura amb la intenció de no regirar-lo, ja que les experiències desagradables inquieten al nadó,és a dir, li poden crear ansietat, a més durant els moments del canvi s’ha de treballar la part emocional mitjançant moviments tendres i delicats, sense deixar de parlar de cada acció que es fa. Tot això proporcionarà seguritat i confiança a l’infant.

 

He treballat la competència 1.2, ja que he reflexionat sobre els diferents factors que poden influir a l’hora d’aconseguir una bona actuació professional.

També he identificat bones pràctiques quan he parlat “del racó del moc” i l’he comparat amb el centre on faig les pràctiques, treballant així la competència 4.2.

No hay comentarios:

Publicar un comentario